?
VoedselallergieDe oudersDe kinderartsenDe diëtistenReceptenDe pers overBoek bestellen
Kinderen en voedselallergie


De diëtisten

Wanneer een voedselallergie- of intolerantie(s) bij een kind zijn ontdekt, betekent dat vaak een ommekeer in de keuken. Het dieet van het kind moet worden aangepast. Het is meestal ingrijpend om op een andere manier boodschappen te doen en waarschijnlijk bij andere winkels dan de ouder gewend was. Ook is het van belang dat het kind ondanks de beperkingen van de voedselallergie, de juiste hoeveelheid voeding- en bouwstoffen binnenkrijgt. Maar hoe weet je dat? Het raadplegen van een diëtiste gespecialiseerd in voedselallergie bij kinderen, kan dan heel zinvol zijn.

 

In ‘Kinderen en voedselallergie’ vertellen diëtisten over hun werkwijze en praktijkervaringen. Ze geven adviezen en verwijzingen naar volgens hen de meest bruikbare websites van organisaties.

 


Citaat diëtist Emst Weber: ‘Ik merk dat het voor ouders soms lastig is om hun baby die koemelkallergie heeft, op vast voedsel over te laten gaan. Toch is een zuigeling er vanaf ongeveer 4 maanden wel klaar voor. Ze leren dan namelijk de consistentie in hun mond hanteren. Met andere woorden; ze kunnen kauwen en slikken en voor de verdere ontwikkeling daarvan is vast voedsel belangrijk. Ook voor de smaakontwikkeling! Kinderen die bijvoorbeeld Nutramigen of Pepti drinken, zijn gewend aan een zure smaak. Wanneer dan te laat wordt overgegaan op vast voedsel, komt de smaakontwikkeling (dus van andere dan zure smaken) moeizaam op gang. Dit kan tot gevolg hebben dat kinderen hele selectieve eters worden.’