?
VoedselallergieDe oudersDe kinderartsenDe diƫtistenReceptenDe pers overBoek bestellen
Kinderen en voedselallergie


Recepten

Traktatierondes op school, kerstdiners, tussendoortjes en kinderfeestjes. Wat doe je op die momenten als je kind voedselallergie heeft? Juist die feestdagen, traktaties en extraatjes zijn dan vaak moeilijker. Daarom hebben verschillende bekende topkoks uit Nederland speciaal voor ‘Kinderen en voedselallergie’ leuke, makkelijke, gezonde allergievrije recepten opgesteld. Je kunt er zelf mee aan de slag in de keuken en ook de kinderen kunnen hierbij worden betrokken. Met zijn allen kokkerellen kan dus nog steeds heel gezellig zijn!

 

 

Een van de recepten uit het boek geven we hier alvast prijs;

 

 

Cremeux van oatmilk met framboos en vanille (recept van Sergio Herman van restaurant Oud Sluis)

 

 

Ingrediënten:

660 gr oatmilk

160 gr eidooier

120 gr suiker

12 gr gelatineblaadjes

1 vanillestok

Hoeveelheden goed voor 20 potjes!

120 gr frambozen

1 dl frambozen coulis (vers): eventueel

Hoeveelheden goed voor 4 personen!

 

 

Bereiding:

Verwarm de oatmilk met de uitgeraspte verse vanillestok.

Klop de eidooier met suiker luchtig op. (=ruban)

Giet de oatmilk op je ruban en verwarm tot 80 °C en zet dan van het vuur af.

Voeg de voorgeweekte en uitgeknepen gelatine toe. Mix daarna en passeer door een zeef.

Giet deze massa in mooie kleine schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.

 

 

Afwerking:

Garneer met verse frambozen en eventueel wat frambozen coulis.

Je kunt de frambozen ook vervangen door blokjes verse sappige peer zonder schil.